כרומוקולונוסקופיה אינה יעילה לבדיקות סקר שגרתיות לאיתור סרטן במעי הגס

 


 


אף על פי שכרומוקולונוסקופיה (chromocolonoscopy) ברזולוציה גבוהה עשויה לזהות אדנומות מסוימות שפוספסו במהלך בדיקת קולונוסקופיה ברזולוציה גבוהה, אין להשתמש בה לצורך בדיקות סקר שגרתיות לאיתור סרטן במעי הגס בקרב מטופלים המצויים בסיכון ממוצע, כך טוען מחקר חדש.


הטכנולוגיה החדשה משפרת במעט את יכולת הזיהוי של אדנומות קטנות ושטוחות, אך היא מציגה יעילות דומה לקולונוסקופית אור לבן ברזולוציה גבוהה לאיתור גידולים מתקדמים, כך עולה ממחקר שפורסם באתר המקוון של ה- American Journal of Gastroenterology.
מחברי המחקר הנוכחי מסרו כי שיעורי האיתור המשופרים שדווחו בעקבות כרומוקולונוסקופיה עלו ממחקרים שנערכו במטופלים המצויים בסיכון גבוה לסרטן קולורקטלי. עדיין לא ידוע מהן ההשלכות של הממצאים הללו על מטופלים המצויים בסיכון ממוצע.
על מנת לבחון את הסוגיה חילקו החוקרים בצורה אקראית 660 מטופלים בסיכון ממוצע לבדיקת כרומוקולונוסקופיה ברזולוציה גבוהה או לקולונוסקופיה של אור לבן בארבעה מרכזים בארה”ב.
כ- 55% מהחולים שעברו בדיקת כרומוקולונוסקופיה הציגו אדנומה אחת לפחות וזאת בהשוואה ל- 48.4% מהחולים שנבדקו באמצעות קולונוסקופית אור לבן. מספר האדנומות פר מטופל היה גם הוא מעט גבוה יותר בקרב קבוצת הכרומוקולונוסקופיה: 1.3 למול 1.1, אף אחד מההבדלים שנצפו לא היה מובהק מבחינה סטטיסטית.
שתי השיטות הציגו יעילות דומה באיתור של נאופלזיות מתקדמות. ממאירות פולשנית אחת אותרה בקרב כל אחת מהקבוצות.
כרומוקולונוסקופיה הביאה לזיהוי של מספר גדול משמעותית של אדנומות קטנות (פחות מ- 5 מ”מ), אדנומות פר מטופל (0.8 למול 0.7) ואדנומות שטוחות (0.6 למול 0.4) וזאת בהשוואה לקולונוסקופית אור לבן, אך ההבדל האבסולוטי שנצפה היה קטן.


 



למחקר >>


 


הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine


 


 


 


 


 


 


 

מאמרים נוספים

למה שוכחים את חלקם של הגברים במשפחה באבחון סרטן שד ושחלה?
רופאים חייבים לזכור כי המטען הגנטי של אב המשפחה הוא בעל אותה חשיבות להערכת הסיכון לסרטן שד ושחלות כמו אם המשפחה.אחוז הנשים שנשלחו לבדיקות עקב ההיסטוריה המשפחתית של סרטן שד ושחלות ...
פרופ' פיקרסקי
פרופ' אלי פיקרסקי זכה בפרס רפפורט היוקרתי!
קרן ברוך ורות רפפורט, בשיתוף מכון רפפורט למחקר במדעי הרפואה, הכריזה השבוע על הזוכים בפרס רפפורט למצוינות במחקר ביו-רפואי משנה סדרי עולם לשנת 2023, אחד מהפרסים החשובים והיוקרתיים בישראל....
Lilly ו- AZ יבדקו טיפול משולב חדש לגידולים סולידיים
    AstraZeneca ו- Eli Lilly יבחנו את הפוטנציאל של שילוב תרופה אימונותרפית ומעכבת אנגיוגנזה לטיפול בחולים עם גידולים סולידיים מתקדמים.   מטרותיו של מחקר ה- Phase-I –...
surgery
מחקר חדש מעיד על התועלת שבניקוז אנדוסקופי מונחה אולטרא סאונד של דרכי המרה
  ניקוז אנדוסקופי מונחה אולטרא סאונד של דרכי המרה עדיין אינו מבוצע באופן שגרתי, ככול הנראה על רקע התפיסה כי הפרוצדורה עשויה להיות כרוכה בסיכונים. מחקר קוהורט פרוספקטיבי שנערך לאחרונה...

עדכוני רישום

נושאים חמים

אקסטזי - סם האהבה

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

טפסים לבתי מרקחת

טסטומקס TESTOMAX

משרד הבריאות: פרסום מחירון תרופות מרשם באתר של משרד הבריאות

חדש על המדף

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר