מרכיבים המצויים בבשרים מבושלים עשויים להגביר את הסיכון לחרחורים וצפצופים בנשימתם של ילדים, כך מדווחים חוקרים מבית החולים "הר סיני".
המחקר החדש שפורסם בכתב העת Thorax מצא מרכיבים פרו-דלקתיים עשויים להוות גורם סיכון דיאטטי, ולהשפיע על הבריאות הקלינית של כלל הציבור, כמו גם על התפתחות דלקות בדרכי האוויר.
במסגרת המחקר נבדקו כ-4000 ילדים בגילאים 2-17 שנים. בין היתר, נבדק הקשר בין צריכת בשרים לסימפטומים בדרכי הנשימה, ונמצא כי צריכה מוגברת הייתה קשורה עם סיכוי גבוה יותר לסימפטומים נשימתיים.