למרות שרמות הטריגליצרידים השתפרו משמעותית תחת הטיפול ב- Fenofibrate, שיעור האירועים הלבביים לא השתנה.
טיפולים המשפרים את פרופיל השומנים בדם, לא תמיד משפרים את פרוגנוזת המטופל. אסטרטגיה נפוצה לטיפול בחולי סוכרת אשר פעמים רבות מציגים רמות נמוכות של HDL ורמות גבוהות של טריגליצרידים היא טיפול בפיברטים (fibrate) וזאת אף על פי שטיפול שכזה הביא לתוצאות סותרות במחקרים קודמים שנערכו.
החוקרים במחקר ACCORD שמומן על ידי הממשלה ניסו לבחון האם תוספת של fenofibrate לטיפול בסטטינים, מונעת אירועים קרדיווסקולאריים בקרב חולי סוכרת מסוג 2.
המחקר כלל מעל ל- 5,000 מבוגרים חולי סוכרת (גיל ממוצע 62, 31% נשים, המוגלובין שעבר גליקוזילציה >= 7.5%, LDL cholesterol, 60–180 mg/dL; HDL cholesterol, <55 mg/dL עבור נשים ושחורים ו- <50 mg/dL עבור כל האחרים). כל משתתפי המחקר טופלו ב- simvastatin ובטיפול יומי של fenofibrate (160 מ"ג) או פלסבו. משך המעקב הממוצע היה 4.7 שנים.
בקרב שתי הקבוצות ירדו רמות ה- LDL מכ- 100 מ"ג/ד"ל לכ- 80 מ"ג/ד"ל. רמות ה- HDL הממוצעות עלו מ- 38 מ"ג/ד"ל ל- 41.2 מ"ג/ד"ל בקבוצה שטופלה ב- fenofibrate ול- 40.5 מ"ג/ד"ל בקבוצה שטופלה בפלסבו. רמות הטריגליצרידים החציוניות ירדו מכ- 188 מ"ג/ד"ל ל- 147 מ"ג/ד"ל בקבוצת ה- fenofibrateו ל- 170 מ"ג/ד"ל בקבוצת הפלסבו. מטרת המחקר העיקרית – היארעות קרדיווסקולארית, אירעה בשיעור דומה בקרב שתי קבוצות המחקר (2.2% למול 2.4% פר שנה).
נחקרים שטופלו ב- fenofibrate הציגו סבירות גבוהה יותר לעזוב את המחקר עקב פגיעה בקצב הסינון הגלומרולרי.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine