צריכה של חמישה פירות וירקות מדי יום – ובייחוד, שלושה ירקות ושני פירות – מאריכה את תוחלת החיים, אלו מסקנותיו של מחקר תצפית ומטה אנליזה שפורסמו בכתב העת Circulation.
החוקרים ניתחו נתונים מה- Nurses' Health Study and Health Professionals Follow-Up Study. מעל ל- 100,000 איש מילאו שאלוני דיאטה והשתתפו במעקב שארך עד 30 שנים. לאורך תקופה זו כשליש מהנבדקים נפטרו.
לאחר תקנון רב-משתני, היתרון המשמעותי ביותר במונחים של תמותה נצפה בקרב הללו שאכלו חמש מנות מדי יום, זאת בהשוואה לשתי מנות (יחס סיכון, 0.88). צריכה של מעל לחמש מנות ביום לא הפחיתה את הסיכון מעבר לצריכה של חמש מנות.
ממצאים דומים נצפו במטה-אנליזה שכללה 25 מחקרים.