תוצאות מוקדמות ממחקר מקרה ביקורת ממושך מעידות כי חולים עם מחלת פרקינסון מתקדמת העוברים ניתוח בנוסף לטיפול תרופתי, מציגים איכות חיים משופרת בהשוואה לחולים המטופלים בטיפול תרופתי בלבד.
טיפול כירורגי הינו אפשרות פוטנציאלית עבור החולים במחלת פרקינסון מתקדמת אך יעילותו בהשוואה לטיפול תרופתי בלבד אינה ברורה, למרות זאת – טיפול כירורגי נמצא כקשור עם סיכון מובהק לתופעות לוואי. הטכניקה הכירורגית בה נעשה שימוש היתה הרס מקומי (ablation) של גרעינים עמוקים במוח הפעילים ביתר או השתלה של אלקטרודות סטימולטוריות במוח.
מטרת המחקר היתה לנסות ולקבוע האם היתרונות הפוטנציאלים של טיפול כירורגי עולים על הסיכונים. משתתפי המחקר הציגו מחלת פרקינסון מתקדמת שלא הגיבה בצורה מספקת לטיפול תרופתי בלבד. הנבדקים חולקו אקראית לטיפול כירורגי בנוסף לטיפול תרופתי או לטיפול תרופתי בלבד. סוג הניתוח נבחר באופן קליני. מטרת המחקר העיקרית השתנתה וכללה דיווח עצמי של החולים על איכות חייהם שבוצע באמצעות ה- 39-item Parkinson's disease questionnaire ,PDQ-39.
במחקר השתתפו366 חולים, 183 בכל קבוצה. כל הנבדקים בקבוצה הכירורגית עברו סטימולציה עמוקה במוח באמצעות אלקטרודות. לאחר שנה, הציגו הנבדקים בקבוצה הכירורגית שיפור מובהק הן מבחינה קלינית והן מבחינה סטטיסטית במדדי המחקר העיקריים וזאת בהשוואה לקבוצה שטופלה בטיפול תרופתי בלבד (5.0 למול 0.3). שיפור נצפה עבור תנועתיות, פעולות יום-יומיות ותחושות של אי נוחות גופנית. תופעות לוואי חמורות הקשורות בניתוח היו גם הן נפוצות (36 חולים, 19%) ואף נצפה מקרה מוות אחד הקשור בניתוח.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine