סופר פארם תונפק עד סוף 2010 לפי שווי הגבוה מהשווי לפיו נרכשו 20% מהחברה. לאומי ושות’ רכשו 18% מהחברה עם אופציה ל 2% נוספים בדרך של הקצאת מניות. הסכם הרכישה בין לאומי ושות’ לסופר פארם כולל סעיף לפיו החברה תעשה את מרב המאמצים להנפיק את החברה לפי שווי גבוהה יותר.
ליאור רייטבלט, מנכ”ל סופר פארם, סיפר כי המשא ומתן עם לאומי ושות’ נמשך כשנה וחצי, לדבריו היו גופים נוספים עמם ניהלה החברה מגעים, בהם גוף בינלאומי גדול בתחום הדראג סטור: “אם היינו הולכים איתם בסופו של התהליך היינו מאבדים את השליטה ואת השם סופר פארם, וזה לא התאים לחברה”. בנוסף, התנהל משא ומתן גם עם גופי השקעות אחרים, אך לטענתו הם ביקשו להשקיע לטווח הקצר ולמנף את החברה כדי לבצע אקזיט בשוויים גדולים יותר: “בנק לאומי הוא משקיע לטווח ארוך, ללא תאריך יציאה, ואשר אינו צריך למהר להחזיר את הכסף למשקיעים”. רייטבלט סיפר כי גופים אלה הציעו סכומים גבוהים יותר אך החברה העדיפה לבחור בלאומי.
סופר פארם היא חברה פרטית, שתוצאותיה העסקיות לא מפורסמות, ועל כן קשה לשפוט את העסקה שעשה הבנק או את המחיר שקיבלה סופר פארם. גורמים המקורבים לעסקה טוענים כי הבנק קנה את הנתח שלו בסופר פארם לפי מכפיל רווח תפעולי 6 (מדובר ב-EBIDTA, רווח תפעולי בניכוי פחת והפחתות), מעט יותר נמוך מהמכפיל של רשת Boots הבריטית, הפועלת באירופה במתכונת דומה לזו של סופר פארם. מכפיל זה משקף רווח תפעולי של 167 מיליון שקל לסופר פארם, שהכנסותיה ב-2006 הסתכמו, לפי דיווחי החברה, ב-2.65 מיליארד שקל.
הידיעה הועברה ע” מערכת Pharmaline NewsLetter