צמחונים ופסקטריאניסטים מדגימים סבירות נמוכה ב-73% לפתח קורונה חמורה בהשוואה לאוכלי בשר. מנגד, לא נמצא כל קשר בין סוג הדיאטה והסיכון להידבק בקורונה או עם משך המחלה.
דיאטות צמחוניות הפחיתו את הסיכון לקורונה בינונית עד חמורה בעד 73%, ודיאטה פסקטריאניסטית מבוססת דגים הפחיתה את הסיכון ב-59%. מחקרי עבר מצאו קשר בין הדיאטה ובין חומרת ומשך התחלואה בקורונה, ממצאים אותם רצו החוקרים לבחון ביתר פרוט.
בהתבסס על סקר שנערך בקרב כ-2900 רופאים ואחיות שבאו במגע עם חולים בין החודשים יולי וספטמבר 2020, צוות החוקרים בחן את הקשר שבין דיאטה וחומרת התחלואה בקורונה.