בדיקה ספקטרוסקופית המבוססת על אור אינפרא-אדום מסוגלת לזהות חיידקי Escherichia coli בבשר בקר טחון תוך שעה בלבד. התגלית עשויה לחסוך ימים בזיהוי התפרצויות של מחלות הנגרמות על ידי החיידק, כאשר הבדיקות הקיימות כיום אורכות 48 שעות.
"למרות שיתכנו בבשר טחון חיידקים רבים, אנו עדיין מסוגלים לזהות E. coli ולהבדיל בין זניו השונים", כך מסרו ממציאי הבדיקה החדשה שאודותיה פורסם בכתב העת Journal of Food Science.
השיטה המבוססת על ספקטרוסקופיה מסוגלת אף להבדיל בין הזנים השונים של E. coli 0157:H7, יכולת המאפשרת לעקוב אחר התפרצויות של מחלות הקשורות בחיידק באופן יעיל ומהיר יותר. הבדיקות הקיימות כיום נעזרות במספר שלבים ואורכות כמעט כשבוע עד שמפיקות תוצאות.
ספקטרוסקופיה של אור אינפרא-אדום הינה זמינה וקיימת בשוק מזה זמן רב, ניתן למצוא אותה במרבית המעבדות לזיהוי פלילי ובמחלקות רבות לבריאות הציבור.
הבדיקה לבשר בקר טחון אף יעילה לאיתור פתוגנים נוספים בסוגי מזון אחרים. המדענים ציינו כי הצליחו להראות שבדיקת הספקטרוסקופיה מסוגלת לזהות melamine חומר שגרם לתחלואה של כ- 300,000 תינוקות ולתמותה של כ- 6 תינוקות בשנת 2008 בסין. הבדיקה הצליחה לזהות ריכוזים זעירים של החומר בפורמולה לתינוקות.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine