כ-20 אלף נבדקים מה-National Health and Nutrition Examination Survey שנערך בארה"ב נכללו במחקר. נבדקו דפוסי הארוחות וצריכת החטיפים במהלך היום, ונבדק הקשר בין דפוסי הדיאטה והיארעות מחלות קרדיווסקולאריות, סרטן ומוות מכל גורם.
לאורך כ-150 אלף שנות אדם של מעקב אירעו כ-2200 מקרי מוות. לאחר תיקנון למשתנים מתערבים נמצא כי אנשים שצרכו ארוחת צהריים מבוססת פירות הדגימו סיכון נמוך יותר למוות מכל גורם, בעוד שנבדקים שצרכו ארוחת צהריים מערבית הדגימו סיכון גבוה יותר לתמותה מסיבות קרדיווסקולאריות.
נבדקים שצרכו ארוחת ערב מבוססת ירקות הדגימו סיכון נמוך יותר לתמותה מכל גורם, מסיבות קרדיווסקולאריות ומסרטן.
בנוגע לחטיפים, נבדקים שצרכו פירות כחטיף וחטיפים חלביים הדגימו סיכונים נמוכים יותר, בעוד שנבדקים שצרכו חטיפים מבוססי עמילן הדגימו סיכונים גבוהים יותר.