מחקר לאומי גדול שנערך בארה"ב מצא כי מגורים בשכונות בהן קיימת זמינות גבוהה של מזון מהיר מעלים את הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2.
המחקר – שמתאפיין במגוון גיאוגרפי גדול – מתבסס על מידע על מעל ל-4 מליון פנסיונרים, המתגוררים במרבית חלקי ארה"ב. נבדקה הזמינות של מזונות מהירים בהשוואה לחנויות לממכר סוגי מזון אחרים והקשר עם ארבעה אזורי מגורים שונים (עירוני וצפוף, עירוני ולא צפוף, פרוורים וכפרי).
לאחר ריבוד לאזור המגורים נמצא כי 14.3% מהמתגוררים באזור עירוני צפוף פיתחו סוכרת מסוג 2, בעוד שהשכיחות הנמוכה ביותר נצפתה בקרב אוכלוסיות המתגוררות בפרוורים ובערים קטנות.
באופן כללי, נמצא כי השפעת התזונה על היארעות סוכרת מסוג 2 הושפעה ממידת העירוניות, אך לא הושפעה מהאזור במדינה.