המחקר הנוכחי ניסה להעריך את הבריאות הקרדיומטאבולית של נשים הרות, שצרכו ושלא צרכו כמויות נמוכות עד בינוניות של קפאין. במחקר השתתפו כ-2500 נשים בהריון, שהגיעו לארבעה ביקורי מעקב בין השבועות 16-37 להריונן. חשיפה לקפאין נמדדה על בסיס דיווח עצמי כמו גם על ידי מדדים בסרום.
צריכת קפאין של 1-100 מ"ג ביום בשבועות 16-22 היתה קשורה עם ירידה בסיכון לסוכרת הריון ורמות נמוכות של גלוקוז, בהשוואה להיעדר צריכה. צריכה של משקאות המכילים קפאין או ריכוז הקפאין בפלסמה לא היו קשורים עם התפתחות יתר לחץ דם בהריון או רעלת הריון.