צוות החוקרים בחן מסדי נתונים שונים ומחקרים שנערכו בין 1984 ו-2021, שכללו נבדקים עם אלצהיימר או דעיכה קוגניטיבית. בסקירה הסיסטמתית ובמטה אנליזה נכללו בסוף 8 מחקרים שמדדו תפקוד קוגניטיבי, תזונה, סמנים דלקתיים, פרופיל מטאבולי וסטרס חימצוני.
החוקרים מצאו כי תוספים פרוביוטיים שיפרו את התפקוד הקוגניטיבי בקרב נבדקים עם דעיכה קוגניטיבית קלה. אף על פי כן, הממצאים היו משמעותיים פחות בקרב נבדקים עם אלצהיימר.
החוקרים סיכמו: "זני הפרוביוטיקה שניתנו, המינון שלהם ומשך הטיפול מילאו תפקיד בשיפור הקוגניטיבי שנצפה במסגרת המחקרים שנכללו בניתוח.
פרוביוטיקה אף שינתה את המבנה וההרכב של המיקרוביוטה בצואה של חולי אלצהיימר".