המחקר ניתח מידע העולה משלושה מחקרי קוהורט פרוספקטיביים שכללו כ- 214 אלף גברים בגילאים 40-79 ונשים בגילאים 25-55 מארה"ב. נענו שאלוני דיאטה החל בשנים 1986, 1984 ו- 1991 ודגימות צואה נערכו לתתי קבוצות החל בשנים 2012-2014. הנוכחות של 43 חיידקים המבצעים מטבוליזם של גופרית נמדדו.
נמצא כי דביקות לדיאטה עשירה בחיידקי גופרית הייתה קשורה עם עלייה בסיכון לסרטן המעי הגס (יחס סיכון, 1.27) ובעיקר לסרטן מעי גס דיסטאלי (יחס סיכון 1.25).
החוקרים סיכמו: דביקות בדיאטה עתירת חיידקי גופרית (צריכת בשרים אדומים, צריכה נמוכה של פירות, דגנים מלאים וירקות) קשורה עם סיכון מוגבר לסרטן המעי הגס.