תזמון המעבר למזון מוצק נמצא כקשור באופן מובהק עם הסיכון להשמנה בקרב תינוקות הניזונים מפורמולות אך לא בקרב תינוקות יונקים.
התזמון הטוב ביותר למעבר למזון מוצק שנוי במחלוקת. מחברי המחקר מבוסטון ניסו לבחון את הקשר שבין תזמון המעבר למזון מוצק ובין השמנת יתר במסגרתו של מחקר פרוספקטיבי. ההורים נשאלו לגבי צורת ההאכלה והמעבר למזון מוצק, 6 חודשים ו- 3 שנים לאחר הלידה.
מבין 847 התינוקות, 67% ינקו (הוגדר כתינוקות שינקו באופן חלקי מעל לגיל 4 חודשים) ו- 33% ניזונו מפורמולות (לא ינקו מעולם או ינקו מתחת לגיל 4 חודשים). בגיל 3 שנים, 9% מהילדים סבלו מהשמנת יתר (BMI באחוזון ה- 95 או למעלה מכך) – 7% מהילדים שינקו ו- 13% מהילדים שניזונו מפורמולות. תזמון המעבר למזון מוצק לא נמצא כקשור בהשמנת יתר בקרב תינוקות שינקו אך מעבר למזון מוצק לפני גיל 4 חודשים נמצא כקשור עם עלייה מובהקת בסיכון להשמנת יתר בקרב הילדים שניזונו מפורמולות (יחס סיכוי 6.3).
הערה: לרוע המזל, המחקר הנוכחי סובל ממגבלות דומות לאלו של מחקרים שנערכו בעבר והוזכרו על ידי המחברים, כולל: מדגם קטן, הטיה בנתוני המחקר הנובעת מחשיבה סלקטיבית של הנחקרים (recall bias) וקלסיפיקציה שרירותית של אופן ההזנה. אף על פי כן, התוצאות תומכות בהמלצות כי אין להתחיל במזון מוצק לפני גיל 4 חודשים ומעלה את השאלה האם יש צורך לעכב את המעבר למזון מוצק אחרי גיל 4 חודשים הן בקרב תינוקות הניזונים בהנקה והן בקרב תינוקות הניזונים מפורמולות.
החוקרים מאמינים כי הנקה בלבד עד לגיל 4 חודשים היא האופטימאלית, בנוגע למעבר למזון מוצק לאחר גיל 4 חודשים, המידע אינו ודאי.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine