בניגוד למחקרים קודמים שמצאו כי תזונה עתירת ירקות מפחיתה את הסיכון לתחלואה לבבית, עורכי המחקר החדש מדגישים כי ייתכן שהמחקרים הקודמים לא התייחסו לגורמי סיכון אחרים, כגון סגנון החיים, אלכוהול ועישון וגורמים סוציואקונומיים.
במסגרת המחקר החדש נבחנו נתונים שנאספו מכ-400 אלף איש. 4.5% מהנבדקים אובחנו עם מחלות לב וכלי דם, וניתוח הנתונים העלה כי נבדקים עם רמת צריכה גבוהה של ירקות נהנו מהפחתה של 15% בסיכון לתמותה מתחלואה לבבית. יש לצין כי ההשפעה שנצפתה התמתנה לאחר תקנון למשתנים סוציואקונומיים, דפוסי תזונה ומצבי רקע בריאותיים שונים.
החוקרים סיכמו: "לא ניתן להסתכל על צריכת מזונות בודדים כגורם משפיע, יש לנתח את דפוס התזונה הכללי, ולהתייחס למשתני רקע".