תוספת של Lamotrigine לטיפול האנטי דיכאוני אינה יעילה

מחקר קוהורט רב מרכזי חדש הראה כי אנשים דיכאוניים שאינם מגיבים לטיפול ב- paroxetine, אינם מפיקים תועלת מתוספת של lamotrigine (בהשוואה לפלסבו).
המחקר, שמומן על ידי יצרנית ה- lamotrigine, GlaxoSmithKline הינו המחקר השני מסוג מקרה ביקורת מבוסס פלסבו, כפול סמיות שמצא כי התרופה אינה יעילה כתוספת לטיפול נגד דיכאון.
מחקרים מסוימים שנערכו באנשים הסובלים מהפרעה בי-פולארית מצאו כי lamotrigine יעיל למניעת האפיזודות הדיכאוניות. כך פרסם ד”ר James G. Barbee מאוניברסיטת לואיזיאנה ב- Journal of Clinical Psychiatry. מחקרים רטרוספקטיביים קטנים אף הציעו כי lamotrigine יעיל לטיפול בדיכאון יוניפולארי חוזר.
בהינתן כי המחקר הקודם היה “קטן יחסית”, ערכו מחברי המחקר הנוכחי מחקר רב מרכזי שנערך ב- 19 אתרים וכלל 183 נבדקים שלא הגיבו כראוי לטיפול אחד לפחות בתרופות נגד דיכאון. כל הנבדקים סבלו מ- unipolar major depressive disorder.
המטופלים טופלו בתחילה ב- open-label paroxetine  או ב- controlled-release paroxetine למשך 8 שבועות במינונים של עד 50 או 62.5 מ”ג ליום בהתאמה.
96 הנבדקים שהוסיפו להציג ציון 15 או יותר ב-17-item Hamilton Depression Rating Scale (HDRS-17) חולקו אקראית לקבלת פלסבו או lamotrigine למשך 10 שבועות, במינון מקסימאלי של 400 מ”ג ליום. 65 מטופלים השלימו את המחקר.
ניתוח של כל המטופלים שנערך באמצעות HDRS-17, Montgomery-Asberg Depression Rating Scale, Clinical Global Impressions-Severity of Illness ו- Clinical Global Impressions-Improvement לא הראה כי lamotrigine מביא לכל שיפור מובהק סטטיסטית, בהשוואה לפלסבו.

 

לידיעה >>

הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine

 

 

 

 

מאמרים נוספים

מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / ביוטין
 באדיבות ויקירפואה         ביוטין – Biotin      שמות אחרים ויטמין B7, קואנזים R או CoR, ויטמין H וכן W factor. מקור השם ויטמין H הוא...
ALCHOOL 17
צריכת אלכוהול בגיל הנוער מעלה את הסיכון לדיכאון מאוחר יותר בחיים
תלות באלכוהול בגיל 18 שנים קשורה עם הימצאות דיכאון בגיל 24 שנים. אלה מסקנותיו של מחקר חדש, שפורסם בכתב העת Lancet. החוקרים מבריטניה ניתחו מידע, שנאסף מ-3900 מתבגרים, שהשתתפו במחקר אורכי....
טיפול בדיכאון לפי הרפואה הסינית המסורתית
לפי הרפואה הסינית, למחלות עלולים להיות גורמים חיצוניים וגורמים פנימיים. הגורמים החיצוניים הם: חילופי מזג האוויר, תנאי אקלים קיצוניים, קור, חום, לחות, יובש, גורמים פתוגניים החודרים לגוף...
dipression
נשים רבות בגיל הפוריות נוטלות נוגדי דיכאון
  כ- 1 מתוך כל 7 נשים אמריקאיות בגיל הפוריות נוטלות נוגדי דיכאון – נתון המעלה “חשש ציבורי, עקב השלכות הטיפולים הללו על היריון” כך על פי ניתוח של ה- CDC שפורסם...

עדכוני רישום

נושאים חמים

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

אקסטזי - סם האהבה

טפסים לבתי מרקחת

משרד הבריאות: חיפוש מלאי תרופות בבית מרקחת

פורסמו קווים מנחים גלובליים חדשים לשיפור בטיחות השימוש ב-Clozapine

חדש על המדף

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר