החוקרים מסקנדינביה בחנו את השפעתה של דיאטה נורדית העשירה בפירות יער, דגים, ירקות שורש ושמן לפתית על מטבוליזם הגלוקוז, פרופיל השומנים בדם וסמני דלקת, באמצעות ניתוח המידע העולה ממחקר מקרה ביקורת שנערך משנת 2013.
לאחר בחינת המטבוליטים בדם ובשתן מצאו החוקרים קשר בין דביקות בדיאטה ושיפור בפרופיל השומנים ובסמני הדלקת, כמו גם במטבוליזם הגלוקוז.
בשנת 2013 נכללו במחקר כ-200 נבדקים עם עודף משקל וסינדרום מטבולי בגיל 55 בממוצע. הנבדקים חולקו באופן אקראי לדיאטה הנורדית או לדיאטת ביקורת שהורכבה מהתזונה הממוצעת במדינות הנורדיות. שתי הדיאטות התבססו על כמות קלוריות דומה.
כאמור, מצאו החוקרים כי נבדקים שהקפידו על הדיאטה הנורדית הדגימו פרופיל מטבולי שונה הקשור לרגולציה יעילה יותר של גלוקוז, פרופיל שומנים חיובי יותר והפחתה בסיכון הקרדיווסקולארי.