הורמון גדילה לשחרור ממושך נראה מבטיח

 

פורמולציה חדשה של הורמון לשחרור ממושך המיועדת לשימוש פעם בשבוע נסבלת היטב ויעילה עבור הטיפול במחסור בהורמון גדילה, כך דיווחו חוקרים בכתב העת המקוון Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.

מחברי המחקר ציינו כי הגישה החד שבועית משפרת את ההיענות ויתכן שאף את תוצאות הטיפול בהשוואה לזריקה מלעורית הניתנת מדי יום. אף על פי כן, עד היום לא אושר כל מוצר שכזה עבור הטיפול ב- adult GH deficiency.

מחקרים שנערכו בעבר ב- LB03002 לא העלו כל בעיות בטיחות. במסגרת המחקר הנוכחי חולקו 152 נבדקים עם מחסור בהורמון גדילה לקבלת הטיפול או פלסבו פעם בשבוע. הגורם הנפוץ ביותר למחסור בהורמון היה אדנומה בבלוטת יותרת המוח.

לאורך 26 השבועות בהם נערך המחקר עלו רמות ה- insulin-like growth factor-1 משמעותית בקרב הקבוצה שטופלה ב- LB03002 ונותרו ללא שינוי בקרב הקבוצה שטופלה בפלסבו. מסת השומן הממוצעת ירדה ב- 1.052 ק”ג בקרב קבוצת הטיפול הפעיל ועלתה ב- 0.57 ק”ג בקרב קבוצת הפלסבו.

ההשפעה נצפתה בעיקר במרכז הגוף. “באחוזים, נצפתה ירידה של 8.5% בשומן מרכז הגוף בהשוואה לעלייה של 0.1% שנצפתה בקרב קבוצת הפלסבו,” מסרו מחברי המחקר.

מסת הגוף הרזה עלתה אף היא משמעותית בהשוואה לקבוצת הפלסבו, עם הבדל ממוצע של 1.393 kg. לא נצפו הבדלים משמעותיים בין הקבוצות בנוגע למאפיינים הקשורים ברמות הליפידים.

המינונים הראשוניים שניתנו היו נמוכים וכללו כ- 2 מ”ג והמינון הסופי הממוצע השבועי של LB03002 היה 4.31 מ”ג עבור גברים ו- 4.34 מ”ג עבור נשים שלא נטלו אסטרוגן פומי ו- 6.45 מ”ג עבור נשים שנטלו אסטרוגן פומי.

“המחקר הנוכחי מספק ראיות כי תחליפים להורמון גדילה הניתנים למטופלים מבוגרים עם מחסור בהורמון גדילה עשויים להיות יעילים כאשר הם ניתנים בפורמולציה לשחרור ממושך הניתנת פעם בשבוע,” הטיפול “היה יעיל במינונים נמוכים יחסית והציג פרופיל בטיחות מרגיע.”

הפורמולציה מפותחת על ידי LG Life Sciences ו- BioPartners אשר מימנו את המחקר. חלק ממחברי המחקר קיבלו תגמולים מהחברות הללו וחלקם אף מקיימים קשרים עסקיים עימן.

 

 

לידיעה >>

הידיעה הועברה ע”י חנה מרכוס מערכת PharmaLine

 

 

 

מאמרים נוספים

מדריך בדיקות מעבדה - מאת פרופ' בן-עמי סלע / מוטילין - Motilin
         באדיבות ויקירפואה        מוטילין – Motilin      מעבדה   אנדוקרינולוגיה או כימיה בדם  ...
איכות השינה 2
נדודי שינה ותרופות המעודדות שינה מעלים את הסיכון למוגבלות בקרב מבוגרים
נדודי שינה פוגעים באופן מהותי בבריאותם ובאיכות חייהם של מבוגרים, כאשר כמחצית מהמבוגרים מעל לגיל 65 חווים באופן כלשהו תסמינים של נדודי שינה. מחקר חדש ניתח מידע, שנאסף לאורך 5 שנים ממטופלים...
ה- FDA מפרסם סקירת בטיחות מעודכנת על somatropin
ה- FDA בארה”ב פרסם עדכון לסקירת הבטיחות המתמשכת שהוא עורך ל-recombinant human growth hormone ,somatropin ולקשר האפשרי בינו ובין סיכון מוגבר לתמותה. בדצמבר 2010, הודיע ה-...
mutation10.10
מוטציה גנטית מגדילה את הסיכון לסרטן הערמונית
מחקר, שנערך בגברים עם היסטוריה משפחתית של סרטן הערמונית, מצא צורה מורשת של התחלואה. המוטציה המורשת, פוגעת בגן המתפקד באופן נורמלי בתהליך ההתפתחות העוברי של הערמונית, והיא מעלה את הסיכון...

עדכוני רישום

נושאים חמים

חוץ מירידה במשקל, לאוזמפיק יש השפעות נוספות על המשתמשים

אקסטזי - סם האהבה

טפסים לבתי מרקחת

משרד הבריאות: חיפוש מלאי תרופות בבית מרקחת

טסטומקס TESTOMAX

וובינרים קרובים

התחברות לאתר

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר