צריכה גבוהה של thiamine ו- riboflavin בדיאטה קשורה בסיכון מופחת להיארעות חדשה של סינדרום טרום ווסתי.
האטיולוגיה של premenstrual syndrome ,PMS עדיין אינה ברורה. על מנת להעריך את הקשר האפשרי בין צריכת ויטמין B בדיאטה ובין התפתחות PMS ערכו מחברי המחקר הנוכחי מחקר מסוג מקרה ביקורת מקונן כחלק מה- Nurses’ Health Study, מחקר קוהורט אורכי הכולל נשים המדווחות פעמיים בשנה על הדיאטה, גורמים הקשורים לסגנון חיים והבריאות הכללית. במהלך 10 שנות המעקב, תסמונת קדם ווסתית אובחנה בקרב 1057 נשים (36%), כמו כן זוהו 1968 נשים ללא PMS או סימפטומים אחרים הקשורים בווסת.
נשים המצויות בקבוצת הצריכה (quintile) הגבוהה ביותר של thiamine הציגה סיכוי נמוך ב- 25% לפתח PMS, בהשוואה לנשים בקבוצת הצריכה הנמוכה ביותר. נשים המצויות בקבוצת הצריכה הגבוהה ביותר של riboflavin הציגו סבירות נמוכה ב- 35% לפתח PMS. צריכה של ויטמין B באמצעות תוספי תזונה לא הפחיתה את הסיכון לתסמונת הקדם ווסתית – ככול הנראה שיקוף לכך שתוספים שכאלו ניתנים לרוב לטיפול בתסמונת הקדם ווסתית.
הערה: מספר מחקרים הראו את יתרונות השימוש בתוספים של ויטמין B לטיפול בתסמונת הקדם ווסתית. המחקר הנוכחי מציע כי צריכה דיאטטית גבוהה של thiamine ו- riboflavin קשורה בירידה בסיכון לתסמונת קדם ווסתית. אף על פי כן, ההתלהבות מהממצאים מעומעמת לאור היעדר התיקון להשוואות מרובות, הקורלציה החזקה של הצריכה האינדיבידואלית של ויטמין B והרחקתן מהמחקר של נשים ללא תסמונת קדם ווסתית שדיווחו על כל תסמונת ווסתית אחרת מלבד PMS.
באופן כללי, יש לייעץ לנשים לצרוך מגוון רחב של מוצרי מזון המכילים ויטמין B, כגון מאכלי ים, קטניות וירקות עם עלים ירוקים.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine