במסגרת המחקר, שכלל מעקב של למעלה מ-30 שנה אחר מעל ל-100 אלף נבדקים, נמצא כי אכילה קבועה של אבוקדו מפחיתה את הסיכון לתחלואה קרדיווסקולארית.
החוקרים עקבו אחר מבוגרים בריאים בגילאים 30-75. המשתתפים נשאלו על הרגלי התזונה שלהם מידי 2-4 שנים, ונמצא כי הללו שצרכו מנת אבוקדו פעמיים בשבוע נמצאו בסיכון נמוך ב-16% לתחלואה קרדיווסקולארית, וב-21% למחלות לב כליליות, זאת בהשוואה לנבדקים שאכלו אבוקדו לעיתים רחוקות או לא אכלו אבוקדו כלל.
החוקרים נעזרו במודל סטטיסטי על מנת למצוא כי החלפה של חצי מנת מרגרינה, חמאה, ביצה, יוגורט, גבינה או בשר מעובד, באבוקדו מידי יום עשויה להפחית את הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים ב-16-22%.