המחסור ברופאים שצפוי להתגבר בשנים הקרובות זירז את המהלך, שנתקל בהתנגדות במשך שנים רבות ■ בעקבותיו יתפנו 120 מקומות בשנה לסטודנטים ישראלים ■ משרד האוצר יפצה את האוניברסיטאות על ההפסד הכספי ■ יו”ר הות”ת: “החלטה תתקבל בקרוב”.
תוכניות הלימוד ברפואה לסטודנטים אמריקאים בישראל צפויות להיסגר, כדי לפנות מקום לכ-120 סטודנטים ישראלים נוספים לרפואה. הצעד הוא חלק חשוב במאמץ הלאומי להגדלת מספר הסטודנטים לרפואה בוגרי ישראל, שהפך לצו השעה לאור המחסור ברופאים בכלל, וברופאים ישראלים בוגרי אוניברסיטאות בישראל בפרט.
האוניברסיטאות יקבלו פיצוי כספי של עשרות מיליוני שקלים על הירידה בהכנסות שתיגרם להן מסגירת התוכניות הרווחיות. את המהלך המורכב מוביל פרופ’ יוסף מקורי, יו”ר הות”ת (הוועדה לתכנון ותקצוב של מערכת ההשכלה הגבוהה), רופא בעצמו שכיהן בעבר גם כדקאן בית הספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב במשך שמונה שנים. משרדי הבריאות והאוצר תומכים במהלך ומסייעים לו.
מאת: רוני לינדר