על המדינות השונות להמריץ את חברות התרופות להשקיע בפיתוחן של סוגי אנטיביוטיקה חדשים.
זוהי נקודת המפתח בדו"ח שפורסם על ידי המשרד לכלכלה רפואית בבריטניה (Office of Health Economics) ומומן על ידי GlaxoSmithKline. הדו"ח קורא לזעזוע בצורת התגמול שינתן לתרופות אנטיביוטיות חדשות באירופה, "תגמול שיאפשר לחברות התרופות להשקיע משאבים רבים יותר בלוחמה נגד סופר-חיידקים".
חיידקים מסוימים פיתחו עמידות כנגד כמעט כל תרופה אנטיביוטית שפותחה ב- 50 השנים האחרונות, ושיעור העמידות לאנטיביוטיקות חדשות עולה במהירות כאשר סופר-חיידקים חדשים מופיעים חדשות לבקרים. סוגים חדשים מעטים מאוד של אנטיביוטיקות נתגלו בעשורים האחרונים ושני הגורמים המרכזיים לכך על פי ה- OHE הינם תגמול נמוך על ההשקעה במחקר ופיתוח, והשימוש המוגבל הנעשה באנטיביוטיקות חדשות על מנת להימנע מהתפתחות עמידות.
הדו"ח מציע מספר גישות אלטרנטיביות ברמה האירופאית לתגמול תרופות אנטיביוטיות עתידיות. ראשית מוצעת גישה מעורבת במסגרתה יספקו הרשויות הרגולטוריות באירופה מסלול מואץ לאישור תרופות אנטיביוטיות חדשות ויבטיחו למדינות החברות באיחוד כי מחירי התרופות ישקפו את העלות ההולכת וגדלה של עמידות לאנטיביוטיקה. הדבר ילווה בהגבלת השימוש בתרופות החדשות על מנת לעכב התפתחות של עמידות.
גישה אחרת תבטיח כי החברות יקבלו תשלום מראש על ההרשמה, ולא על נפח השימוש בתרופות. בעזרת תכנון נכון, המלצה זו תאזן בצורה טובה יותר את המתח הקיים בין המטרות של שוק הבריאות – להאט את ההתפתחות וההתפשטות של עמידות ולעודד את פיתוחן של תרופות אנטיביוטיות חדשות – ובין הצורך של חברות התרופות להרוויח את ההשקעה במחקר ובפיתוח".
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine