מחקר הפיילוט מצא כי בהשוואה למיקרוביום של המעי טרם המחקר, גברים שצרכו בירה אחת אלכוהולית או לא אלכוהולית מידי יום, הדגימו מיקרוביום מגוון יותר במעי, העשוי להפחית את הסיכון למחלות שונות.
בירה מכילה חומרים כמו פוליפנולים ומיקרואורגניזמים מתהליך ההתססה שלה, העשויים להשפיע על המגוון החיידקי במעי האנושי.
במסגרת המחקר כפול הסמיות 19 גברים בריאים חולקו בצורה אקראית לשתי קבוצות ,שצרכו בירה לאגר אלכוהולית או לא אלכוהולית עם ארוחת הערב למשך 4 שבועות. בתום 4 השבועות שתי הקבוצות הדגימו מגוון גדול יותר של חיידקי מעי ורמות גדולות יותר של alkaline phosphatase בצואה, ממצא המעיד על שיפור בבריאות המעי.