לחולים המקוונים פוטנציאל אדיר ובלתי מנוצל להוות משתתפים במחקרים קליניים, כאשר מעל ל- 80% מהחולים ברשת מעוניינים בכך, כך מצא סקר חדש שנערך לאחרונה.
על פי ה- Blue Chip Patient Recruitment white paper, 81% מהמטופלים ברשת הביעו עניין להשתתף במחקרים קליניים אך רק 16% אכן עשו זאת.
בדיקה נוספת מצאה כי שיעורי ההשתתפות הנמוכים שנצפו הינם הודות "לחוסר מודעות משווע בנוגע להזדמנויות להשתתף במחקרים" – רק 30% מהמשיבים מסרו כי היו מודעים לאתרי גיוס מרכזיים כגון ClinicalTrials.gov, CentreWatch.com ו- CISCRP.org.
עורכי הסקר סיכמו כי קיימת הזדמנות נהדרת לחנך את המטופלים ברשת ולבנות מודעות. "אסטרטגיות שיתמקדו ברשתות החברתיות יסייעו לגיוס ולפרסום המידע במקומות בהם הוא הכי נחוץ." 80% מהמטופלים מסרו כי יפנו לקבלת מידע מקוון מרופאים ו- 70% מסרו כי ישמחו לקבל מידע מאיגודי בריאות.
"הרשתות החברתיות הן תווך משמעותי באמצעותו ניתן ליצור קשר עם המטופלים. זו טריטוריה חדשה ורחבה באמצעותה ניתן לקיים אינטראקציה ישירה עם חולים ולגלות מה הם באמת רוצים. הרשתות אף מאפשרות גישה לפורומים בהם מתקיימים דיונים בנושאי בריאות," מסרו עורכי הסקר.
הרשתות החברתיות מאפשרות לשפר את יעילות העריכה של מחקרים קליניים, ולכך ישנה השפעה מהותית על תעשיית הבריאות.
על פי הערכות שונות 85% מהמחקרים הקליניים מתעכבים עקב קשיים בגיוס נבדקים ועל פי הערכות שונות, עיכוב של חודש אחד יכול לגרום להפסדים של $40 מיליון במכירות של תרופות חדשות.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine