החוקרים מארה"ב מצאו כי צריכת אבוקדו מידי יום למשך 6 חודשים הפחיתה את רמות הכולסטרול.
המחקר שארך 6 חודשים כלל למעלה מאלף נבדקים עם עודף משקל או השמנה. קבוצת המחקר צרכה אבוקדו אחד ליום, וקבוצת הביקורת צרכה פחות משני אבוקדו לחודש. נמדדו רמות השומנים והיקף המותניים לפני ואחרי תקופת המחקר ונמצא כי צריכת אבוקדו מידי יום הביאה לירידה ברמות הכולסטרול הכללי וברמות ה-LDL.
כעת מתכננים החוקרים לבדוק את המנגנונים בהם צריכת האבוקדו מפחיתה את רמות הכולסטרול, כמו גם האם אופן הצריכה של הפרי הינו בעל השפעה, היות ובמחקר הנוכחי לא סופקו הנחיות כיצד יש לצרוך את האבוקדו.