צריכת מזונות אולטרה מעובדים מעלה את הסיכון לסרטן המעי הגס בקרב גברים. אלו ממצאיו של מחקר חדש שפורסם בכתב העת BMJ.
החוקרים מאוניברסיטת בוסטון ערכו קוהורט פרוספקטיבי, שכלל שאלוני דיאטה שמולאו מידי 4 שנים. נכללו במחקר כ-46 אלף גברים ממחקר בריאות באנשי מקצוע, 67 אלף נשים ממחקר בריאות באחיות, ו-92 אלף נשים ממחקר נוסף שעסק בבריאות אחיות.
החוקרים זיהו 3216 מקרים של סרטן המעי הגס לאורך 24-28 שנות המעקב. גברים שנמצאו בחמישון העליון של צריכת המזונות האולטרה מעובדים נמצאו בסיכון מוגבר באופן מובהק סטטיסטית לחלות בסרטן המעי הגס בהשוואה לגברים שנמצאו בחמישון הנמוך (יחס סיכון 1.29).