עורכי המחקר הצליחו להפוך חוסר סבילות לגלוקוז בעכברים באמצעות העלאת הריכוז של כימיקל טבעי המעורב במטבוליזם הגלוקוז.
צוות החוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת וושינגטון מסר כי הוא מקווה להתחיל במחקר בבני אדם בקרוב מאוד.
הכימיקל nicotinamide adenine dinucleotide ,NAD עומד בבסיס אחד המנגנונים המעורבים בתיווך התגובה המטבולית לאחר האוכל. אף על פי כן, יתכן כי הדיאטות המודרניות העשירות בקלוריות הן פשוט יותר מדי בשביל המנגנון הנ"ל ויתכן כי הדבר עומד בבסיס מגיפת ההשמנה החולנית והסוכרת של ימינו.
החוקרים האכילו את עכברי הניסוי במזונות עתירי שומן ובכך גרמו להם לחלות בסוכרת 2. כתוצאה מכך מצאו החוקרים כי אותם עכברים הציגו רמות נמוכות של NAD.
לאחר מכן הוזרקה לעכברים nicotinamide mononucleotide ,NMN, מולקולה המסייעת לייצור NAD. כתוצאה רמות ה- NAD עלו ונקבות העכברים הציגו תוצאות נורמאליות בבדיקות סבילות לגלוקוז. זכרים הציגו תוצאות משופרות אך עדיין לא נורמאליות.
זריקות ה- NMN שיפרו את הסבילות לגלוקוז גם בקרב עכברים מבוגרים שפיתחו סוכרת באופן טבעי (אפילו לאחר זריקה אחת בלבד).
מידע למטופלים:
• סטימולציה למנגנון מטבולי נורמאלי מסוגלת להפוך מצב של סוכרת מסוג 2 בעכברים.
• החוקרים מסרו כי כעת מתוכננים מחקרים בבני אדם.
• המחקר עדיין רחוק מפיתוח טיפול אפשרי.
לידיעה >>
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLIne