מומחים מה- British Medical Journal, טוענים כי אין צורך בטיפול הורמונלי חלופי בנשים שעברו את גיל הבלות לפני שנים רבות, כיוון שטיפול זה עלול להעלות בהן את הסיכון למחלות לב. זאת בניגוד להלך הרוח הקיים, לפיו טיפול הורמונלי מהווה גורם מגן מפני מחלות לב בנשים לאחר גיל הבלות. המומחים אינם שוללים את התפיסה כי טיפול הורמונלי חלופי הוא טיפול קצר טווח בטוח להקלה על סימפטומים ולשיפור איכות החיים, עבור נשים צעירות יותר (זמן קצר לאחר גיל הבלות).
ב-1999 החל מחקר WISDOM לבדיקת ההשפעות ארוכות הטווח של הטיפול ההורמונלי החלופי. המחקר נפסק במהרה, אך ישנם ממצאים שהתגלו במחקר זה ולא פורסמו עד היום. ממצאים אלו שופכים אור חדש על הטיפול ההורמונלי החלופי בנשים שעברו את גיל הבלות לפני שנים רבות. מחקר זה התנהל בבריטניה, אוסטרליה וניו-זילנד. הוא כלל 5692 נשים בריאות, בגיל ממוצע של 63, כ-15 שנה לאחר גיל הבלות. הנשים קיבלו מינון יומי משולב של טיפול הורמונלי חלופי (אסטרוגן ופרוגסטרון) או פלצבו. המחקר כלל מעקב של שנה אחר ארועים לבביים, שברים בשל אוסטאופורוזיס, סרטן השד ומוות. בקבוצת הנשים שקיבלה טיפול החלופי היו מס' גבוה יותר של אירועים לבביים גדולים (אנגינה פקטוריס, התקף לב ומוות פתאומי מסיבה לבבית) ושל אירועי יתר קרישיות (קרישים ותסחיפים מורידי הרגליים, למשל).
בנוסף לכך, המחקר לא מצא כל יתרון בנטילת טיפול הורמונלי חלופי מבחינת מניעת מחלות ואפילו חשף סיכון מוגבר לתחלואה בנשים המתחילות טיפול הורמונלי חלופי שנים רבות לאחר גיל הבלות.
למרות זאת, החוקרים מדגישים כי אין להשליך את התוצאות הללו על נשים צעירות יותר אשר מתחילות טיפול הורמונלי חלופי לצורך הקלה על תסמיני גיל הבלות, כגון גלי חום והזעות לילה. המחקרים האחרונים מראים כי עבור נשים צעירות אלו, טיפול הורמונלי חלופי דווקא מהווה גורם מגן מפני מחלות לב, כאשר הוא ניתן בסמוך לגיל הבלות.
הידיעה הועברה ע"י מערכת Pharmaline