תזונה לקויה בשנה הראשונה של חיי האמהות ותזונה לקויה ברחם, בינקות, בילדות ובגיל הבגרות מהווים גורם סיכון להיארעות שבץ בשלבים מאוחרים יותר של החיים. אף על פי כן, המנגנון העומד בבסיס התופעה אינו ברור. צריכה מוגזמת של מזון מגבירה אף היא את הסיכון לשבץ, ככול הנראה כתוצאה מהתפתחות השמנה חולנית, סוכרת, יתר לחץ דם, ו- hyperlipidaemia.
ממצאים אמינים מעידים כי תוספי תזונה הכוללים ויטמינים נוגדי חמצון, ויטמין B וסידן, אינם מפחיתים את הסיכון לשבץ. ראיות אמינות פחות מעידות כי דיאטה ים תיכונית, דיאטה המיועדת להורדת לחץ הדם, דיאטה דלה במלח וסוכר ועשירה באשלגן ובבשר אך לא יותר מתצרוכת האנרגיה, עשויות אף הן להפחית את הסיכון לשבץ.
מחקרים הנערכים כיום מנסים לבחון את השפעתם של ויטמין D וחומצות שומן אומגה-3 ממקור של דגים על היארעות שבץ. האתגרים העתידיים כוללים את הצורך לשפר את איכות הראיות הקושרות מזונות רבים ודפוסי דיאטה שונים עם הסיכון לשבץ.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine