המועמדים המתחרים בימים אלה על פסק דינו של הבוחר יצטרכו למצוא את הדרכים הנכונות להתמודד עם מגפה שמשתנה בלי הרף ולא מראה כל כוונה להיעלם.
לקראת הבחירות, מכון דוידסון לחינוך מדעי בוחן את האתגרים המדעיים הניצבים כעת בפני מדינת ישראל. אנו מאמינים שהתייחסות אליהם מצד מקבלי ההחלטות תסייע להוביל את החברה הישראלית למקום טוב יותר. זוהי הכתבה הרביעית בסדרת כתבות שאנו מפרסמים לקראת יום הבוחר. לכתבה הראשונה בנושא החינוך המדעי, לכתבה השנייה בנושא אתגרים בבריאות, לכתבה השלישית בנושא אתגרים במשק האנרגיה.
מגפה עולמית היא אירוע נדיר, שגורמים רבים משתלבים בו יחד למעין "סערה מושלמת". מגפה כזאת מופיעה פתאום, או עם התרעה קצרה מאוד, אבל בניגוד לסערה היא משאירה את חותמה לזמן רב.
מגפת הקורונה הגיחה בשלהי 2019. מאז ועד היום היא עברה גלגולים רבים, ולא מראה כל כוונה להיעלם. האתגרים שאפיינו את ההתמודדות עם המגפה בתחילתה שונים מאוד מהאתגרים הניצבים לפנינו כיום, שכן בינתיים צברנו ידע רב שחסר לנו בתחילת הדרך, פיתחנו כלים שמאפשרים לנו להתמודד איתה טוב יותר, וגם הנגיף עצמו שונה מאוד מזה שהתגלה בעיר ווהאן בסין בדצמבר 2019.
מאת: דר' ארז גרטי