ברונכיוליטיס הינו הזיהום הכי שכיח בדרכי הנשימה התחתונות בתינוקות ומהווה גורם מוביל לאישפוז ילדים.
השימוש בסטרואידים בתינוקות המאושפזים בגלל ברונכיוליטיס נשאר שנוי במחלוקת, כך עולה ממחקר חדש אשר התפרסם ב-NEJM ב-.26/07/07 .
מהמחקר נמצא כי תינוקות שהגיעו למיון עם ברונכיוליטיס חריפה בינונית-קשה וטופלו במנה בודדת של 1 מ"ג דקסמטאזון פומי לק"ג משקל גוף לא נמצא שינוי משמעותי במצבם הרספירטורי לאחר ארבע שעות ממתן התרופה וכן לא באחוז האשפוזים.
במחקר (double blind multicenter) השתתפו שש מאות ילדים (גילאי 2-12 חודשים), השווה מתן מנה בודדת של דקסמטאזון פומי (1 מ"ג לק"ג) לעומת מתן פלצבו.
הטיפול ניתן במיון לתינוקות עם תמונה קלינית האופיינית לברונכיוליטיס בינונית-קשה ללא היסטוריה של חרחורים או צפצופים. המחקר נערך בתקופת החורף מנובמבר עד לאפריל במשך שלוש שנים עוקבות.
במחקר התברר כי אחוז האשפוז בבתי החולים היה דומה יחסית בין שתי הקבוצות (39.7% בקבוצת הדקסמטאזון לעומת 41% בקבוצת הפלצבו). מעבר לכך גם השינוי הרספירטורי ארבע שעות לאחר מתן בטיפול לא היה שונה בהרבה בין שתי הקבוצות (5.3 בקבוצת הדקסמטאזון לעומת 4.8 בקבוצת הפלצבו). כמו כן לא היה הבדל משמעותי בין תת קבוצות שונות של ילדים אשר השתתפו במחקר- בינהם ילדים עד גיל חצי שנה, עם סיפור משפחתי של אסתמה, היסטוריה של אקזמה או הוכחת קיום וירוס רספירטורי.
הידיעה הועברה ע"י מערכת Pharmaline