אירוע רפואי היסטורי בבילינסון: בפעם הראשונה בוצעה העברת לב להשתלה בין בתי חולים, כשהלב פועם מחוץ לגוף.
שיטה חדשה זו מתקדמת ומכפילה את זמן שימור הלב וביכולתה להציל חיים רבים.
עד היום בישראל, לב המיועד להשתלה הועבר רק בדרך אחת – הלב שותק ושומר בתוך שקיות סטריליות, בצידנית בטמפרטורה של 4 מעלות. ורק לאחר הניתוח כשהלב שהושתל בגוף המקבל ודמו של המקבל הוזרם דרכו, הלב החל לפעום. בדרך זו ניתן לשמר את הלב עד 5 שעות.
בשיטה החדשה לב התורם הושם בקופסת מכשיר מיוחד: "טרנסמדיקס" שהזרים דרכו דם של התורם עם חמצן וגלוקוז. ההליך גרם ללב לפעום, וכך זה נמשך כ- 5 שעות. רק לאחר מכן התחיל תהליך השתלת הלב בבילינסון המוביל בהשתלות איברים. באופן זה נשמר הלב ל-10 שעות שלמות וסיכויי הצלחת ההשתלה ומכסת מקבלי ההשתלות גדלו. הטכנולוגיה החדשה תאפשר גם להביא תרומות לב להשתלה מאירופה שעד היום לא התאפשרה עקב מגבלת הזמן הקריטית.
מדברי בכירי בילינסון:
פרופ' דן ערבות, מנהל מערך ניתוחי לב וריאות שביצע את ההשתלה בשיטה החדשה, אומר ״פריצת דרך זו הינה בשורה גדולה למועמדים להשתלת לב כי בעזרתה נוכל להגדיל משמעותית את מספר ההשתלות ולהשתיל את הלבבות כשמצבם תקין לחלוטין ואופטימלי".
פרופ' ירון ברק, מנהל יחידת השתלות בית החזה : "עבור מושתלי הלב זה מקביל לטיסה בחלל. בית החולים בילינסון הצטרף למרכזים הבודדים בעולם שקיבלו אישור להשתמש בטכנולוגיה זו עקב המצוינות והניסיון הרב שהצטבר בלמעלה מ-1200 השתלות לב וריאות שבוצעו בו. אנו גאים להביא את רפואת המחר לחולי הלב בישראל!"
ד"ר בן אברהם, מנהל המרפאה לאי ספיקת לב: "יש רגעים המהווים נקודת מפנה ומרגשים מדינה שלמה ולנו היה רגע שכזה! עידן הקרח מסתיים בישראל. השימוש במכשיר הזה לוקח אותנו צעד גדול קדימה!
היתרון המשמעותי של מכשיר ה״טרנסמדיקס״ הוא בכך שניתן לקחת לבבות שתפקודם לא תקין לחלוטין, לחבר אותם למכשיר בסביבה ניטראלית ולנסות לשפרם באמצעות תרופות, ורק לאחר שהם מגיעים לתפקוד אופטימלי, להשתילם ובכך להגדיל את מספר תרומות הלב שאפשר להציל״
מערכת פארמה ליין