דיאטה עשירה ב- flavonoids, המצויים בגרגרי יער, תפוחים ויין אדום עשויה להפחית את הסיכון של גברים ללקות במחלת הפרקינסון, כך מציע מחקר חדש.
החוקרים מאוניברסיטת מזרח אנגליה שיתפו פעולה עם צוות חוקרים מאוניברסיטת הרווארד על מנת לנתח שני מסדי נתונים גדולים של חולים.
החוקרים בדקו מידע הנוגע ל- 49,281 גברים שנרשמו ל- Health Professional Follow-up Study ו- 90,336 נשים שהשתתפו ב- Nurses’ Health Study.
החוקרים מצאו כי הגברים שהיו מצויים ברביעון העליון של צריכת ה- flavonoid, הציגו סיכון נמוך ב- 40% ללקות במחלת הפרקינסון, בהשוואה לגברים שהשתייכו לרביעון התחתון.
קשר שכזה לא נצפה בקרב נשים, והחוקרים מסרו כי הסיבה להבדל המגדרי שנמצא אינה ברורה.
עורכי המחקר ציינו כי יש לפרש את הממצאים החדשים בזהירות וכי יש לאשרם במסגרתם של מחקרים פרוספקטיביים גדולים נוספים.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine