אנא סובבו את הטלפון שלכם.

יצירת
קשר

לקבוצת
הפייסבוק

רישום
לניוזלטר

[adning id="57105"]

עמוד הבית / מאמרים / צריכת ירקות מפחיתה את הסיכון לתחלואה בסוכרת מסוג 2

צריכת ירקות מפחיתה את הסיכון לתחלואה בסוכרת מסוג 2

צריכת ירקות מפחיתה את הסיכון לתחלואה בסוכרת מסוג 2, בעוד שצריכת תפוחי אדמה אינה מגבירה את הסיכון, זאת לאחר התחשבות בדפוסי הדיאטה. אלו מסקנותיו של מחקר חדש שפורסם בכתב העת "טיפול בסוכרת".

החוקרים מדנמרק בחנו את הקשרים שבין צריכת ירקות ותפוחי אדמה ושיעור ההיארעות של סוכרת מסוג 2.

כ-7700 מקרי סוכרת תועדו לאורך מעקב ממוצע של 16.3 שנים בקרב כ-55 אלף נבדקים מדנמרק.

לאחר תיקנון רב משתנים מצאו החוקרים, כי בהשוואה לקבוצת הנבדקים שצרכה מעט ירקות (67 גרם ליום בממוצע), קבוצת הנבדקים שצרכה הכי הרבה ירקות (319 גרם ליום בממוצע), הדגימה BMI נמוך יותר, כמו גם סיכון מופחת ב-21% לסוכרת מסוג 2.

יש לציין כי 21% מהקשר, שנצפה בין צריכת ירקות והיארעות סוכרת מסוג 2, היה קשור ל-BMI בתחילת המחקר.

 

לידיעה>>

וובינרים קרובים

  • מה חשוב לדעת בטיפול בהשמנה – כלים פרקטים

 

  • ®Wegovy  הדור החדש בטיפול התרופתי להשמנה

 

  • NovoCare  תוכנית ליווי למטופל וויגובי®
לפרטים נוספים והרשמה

חברות בפוקוס

Rafa Laboratories

0מאמרים
0וובינרים
199עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות

HALEON

0מאמרים
0וובינרים
2עדכוני
רישום
0משרות
פתוחות
נגישות

אישור הרשמה

תודה על הרשמתך

ברגעים אלה נשלח אליכם מייל אישור הרשמה. להפעלת חשבונך באתר, יש ללחוץ על קישור זה.

הנתונים שסיפקת במהלך הרישום נבדקים כעת מול מאגר רישוי המקצועות הרפואיים במשרד הבריאות. בתום הבדיקה תתקבל הודעה בהתאם.

תוכן למנויים

תוכן זה ניתן להצגה
לאנשי / נשות
צוות מקצועי בלבד

לכניסה למערכת:

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

,אם הינכם עובדי מקצועות הבריאות
.עדכנו זאת בחשבונכם האישי

אם לדעתך נפלה טעות, ניתן ליצור קשר עם צוות האתר דרך עמוד יצירת הקשר

כניסת מנויים רשומים

עדיין לא נרשמת? להרשמה לאתר

בלחיצה על כניסה אני מאשר\ת את הסכמתי לתנאי האתר ולמדיניות הפרטיות