צריכת ירקות מפחיתה את הסיכון לתחלואה בסוכרת מסוג 2, בעוד שצריכת תפוחי אדמה אינה מגבירה את הסיכון, זאת לאחר התחשבות בדפוסי הדיאטה. אלו מסקנותיו של מחקר חדש שפורסם בכתב העת "טיפול בסוכרת".
החוקרים מדנמרק בחנו את הקשרים שבין צריכת ירקות ותפוחי אדמה ושיעור ההיארעות של סוכרת מסוג 2.
כ-7700 מקרי סוכרת תועדו לאורך מעקב ממוצע של 16.3 שנים בקרב כ-55 אלף נבדקים מדנמרק.
לאחר תיקנון רב משתנים מצאו החוקרים, כי בהשוואה לקבוצת הנבדקים שצרכה מעט ירקות (67 גרם ליום בממוצע), קבוצת הנבדקים שצרכה הכי הרבה ירקות (319 גרם ליום בממוצע), הדגימה BMI נמוך יותר, כמו גם סיכון מופחת ב-21% לסוכרת מסוג 2.
יש לציין כי 21% מהקשר, שנצפה בין צריכת ירקות והיארעות סוכרת מסוג 2, היה קשור ל-BMI בתחילת המחקר.