האם קופת חולים כללית תרוויח מהתרופות שהיא מוכרת למבוטחיה בביטוח "פלטינום"? השאלה מתעוררת בעקבות מכרז שעורכת הכללית לשדרוג ביטוח כללית פלטינום שפירסמה בקרב חברות הביטוח. הכללית סירבה לחשוף את המחירים שבהם היא רוכשת את התרופות, ולכן עולה חשש כי תקנה אותן במחיר נמוך מהמחיר שהיא דורשת לקבל מחברת הביטוח שתזכה במכרז.
במקרה זה, הכללית מרוויחה ממכירת התרופות, והאינטרס שלה יהיה למכור למבוטחיה תרופות רבות ככל האפשר. לעומת זאת, לחברות הביטוח אינטרס הפוך: הן יידרשו לשלם עבור כל תרופה שתמכור הכללית. מי שיוצא ניזוק מהחשש לניגוד העניינים הם עמיתי הכללית, שכן בשל החשש הזה חברות הביטוח יציעו במכרז פרמיה גבוהה באופן יחסי למבוטחים.
על רקע ההסכם בין שרי האוצר והבריאות להוצאת תרופות מצילות חיים מהביטוחים המשלימים ממשיכה הכללית במכרז השנוי במחלוקת לשדרוג הביטוח כללית פלטינום. לפני כחודש הודיעה הכללית על מכרז בעניין זה בהיקף של 200 מיליון שקל בין חברות הביטוח.
מכיוון שמדובר בביטוח תרופות מחוץ לסל הבריאות, הכללית צריכה מבטח לכיסוי התחייבויותיה.
על פי מסמכי המכרז, חברות הביטוח המבקשות להציע הצעות במסגרת המכרז צריכות להתבסס בחישוביהן על עלות התרופות לפי מחירון משרד הבריאות הרשמי פחות 5% – ולא על מחיר עלות התרופה בפועל לקופת חולים כללית. מחירון משרד הבריאות מייצג את מחיר המקסימום שניתן לגבות על התרופות, כאשר רמת ההנחות המקובלת בענף היא מחירון פחות 30%.
הידיעה הועברה ע"י מערכת Pharmaline