מבוגרים הצורכים מספר מנות של דגים עשירים ב- omega-3 מדי שבוע עשויים ליהנות מהפחתה בסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים, כך עולה ממטה-אנליזה שפורסמה ב- BMJ. תוספים של omega-3 לעומת זאת, אינם מספקים את אותו יתרון.
החוקרים סקרו 26 מחקרי קוהורט פרוספקטיביים ו- 12 מחקרים אקראיים מסוג מקרה-ביקורת שבדקו את ההשפעה של צריכת דגים וחומצות שומן מסוג omega-3 על הסיכון הקרדיווסקולארי. כ- 794,000 נבדקים ו- 35,000 cerebrovascular events נכללו בסקירה.
נצפתה הפחתה קלה אך מובהקת סטטיסטית בסיכון הקרברו-וסקולארי בקרב נבדקים שצרכו 2-4 מנות דג ו- 5 מנות דג או יותר בשבוע, בהשוואה לנבדקים שצרכו פחות מכך (סיכון יחסי 0.94 ו- 0.88, בהתאמה). התועלת שנצפתה הייתה מוגבלת לצריכת דגים עשירים ב- omega-3. תוספי מזון העשירים ב- omega-3 לא הביאו לתועלת דומה.
הממצאים היו דומים עבור נבדקים עם היסטוריה של מחלות לב ועבור נבדקים ללא היסטוריה שכזו.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine