מספר מחקרים רנדומלים, גדולים הראו בעבר את יעילות topiramate במניעת מיגרנות במבוגרים, אולם, המידע לגבי יעילות התרופה בילדים מועט. מחקר חדש (double-blind) ניסה להעריך את יעילות ובטיחות השימוש ב- topiramate למניעת מיגרנות בילדים.
במחקר השתתפו 44 ילדים חולי מיגרנה, אשר חולקו באופן רנדומלי לקבוצה שקיבלה topiramate ולקבוצה שקיבלה פלצבו, במשך ארבעה חודשים. בחודש הראשון ניתן topiramate תוך העלאת המינון ב-25 מ"ג בשבוע עד לרמה של 100 מ"ג ליום ב-שתי מנות שוות או במנה המקסימלית הבודדת האפשרית. בשנים עשרה השבועות הבאים שהוגדרו כתקופת ה"אחזקה" המשיכו לתת topiramate בשתי מנות שוות.
במחקר התברר כי תדירות אירועי המיגרנה בחודש, בממוצע, פחתה משמעותית בקבוצת ה- topiramate מ-16.14 בתחילת המחקר ל-4.27 בסוף המחקר, לעומת קבוצת הפלצבו בה היתה ירידה מ-13.38 בתחילת המחקר ל-7.48 בלבד בסוף המחקר.
הבדל משמעותי נוסף היה ירידה במדד ה- PedMIDAS (Pediatric Migraine Disability Assessment) מ-50.66 ל-10.42 בקבוצת ה- topiramate לעומת ירידה מ-42.66 ל-23.7 בקבוצת הפלצבו. כמו כן הירידה בהיעדרויות מבית הספר היתה משמעותית בקבוצת ה- topiramate לעומת קבוצת הפלצבו. עם זאת לא היה הבדל משמעותי בין שתי הקבוצות במספר תרופות האנלגזיה אשר השתמשו בהם להקל על התקפי מיגרנה קשים. יש לציין כי נצפו תופעות לוואי כגון איבוד משקל, ירידה בריכוז, ישנוניות ואיבוד תחושה עקב השימוש ב- topiramate, אולם רובן היו קלות עד בינוניות ולא הובילו לנשירה מהמחקר.
Topiramate רשום בישראל בשם Topamax.
הידיעה הועברה ע"י מערכת PharmaLine