המערכת שפותחה על ידי החברה הישראלית "וקטוריוס טכנולוגיות רפואיות", פועלת ללא סוללות וללא חוטים ומעבירה נתונים בזמן אמת לרופאים בבית החולים. לפי הנתונים ניתן לוודא שהחולה מאוזן ובמידת הצורך משנים את הרכב התרופות או המינון שלהן.
המערכת, שמוצבת בעלייה השמאלית, מזהה תנודות קלות בלחץ הדם בתוך הלב, מונעת מראש החרפה של אי ספיקת לב ובכך נמנעים גם מצבים בהם יש צורך באשפוז.
עד כה נעשה שימוש במערכת החכמה בכ-50 מטופלים ברחבי העולם והשבוע כאמור הושתלה בהצלחה המערכת החדשה:V-LAP דור 2, בגבר בן 61 עם אי ספיקת לב שמטופל על ידי ד"ר טוביה בן גל מנהל היחידה לאי ספיקת לב, ד"ר בן בן אברהם מנהל השירות לאי ספיקת לב וד"ר אביב שאול, קרדיולוג בכיר ביחידה.
בפיתוח מהדור השני, גם המטופל בעצמו מקבל את המדדים שמספקת המערכת, לצד הרופא שממשיך לעקוב ולהנחות מרחוק. בכך מתאפשר למטופל להיות מעורב הרבה יותר בקבלת ההחלטות על השינוי במינון התרופתי שניתן לו.
ההשתלה בוצעה על ידי ד"ר חנה וקנין אסא – מנהלת יחידת הצנתורים וד"ר ליאור פרל – מנהל שירות צנתורי לב מורכבים ומנהל מערך החדשנות בבילינסון.
ד"ר פרל: "המערכת החדשה של ה-V-LAP שהשתלנו השבוע, מבוססת על החיישן המתוחכם ביותר בעולם לניטור חולים עם אי ספיקת לב. השתל הקטן מחשב נתונים באמצעות בינה מלאכותית ומשדר באופן אלחוטי מידע חיוני על לחץ וטמפרטורה מתוך הלב למערכת חיצונית בלחיצת כפתור. מידע זה מועבר במקביל למטופל ולצוותי המומחים שלנו ביחידה לאי ספיקת הלב. אופן טיפול זה, המבוסס על רפואה מדויקת ומותאמת אישית, מבשר על עתיד הרפואה במחלות כרוניות".
מערכת פארמה ליין