מחקרים אקראיים הראו כי Beta blockers מאריכים את תוחלת החיים, מונעים הפרעות בקצב הלב, משפרים את הסימפטומים של אי ספיקת לב ואת מקטע הפליטה (ejection fraction) של החדר השמאלי, ושולטים בקצב החדרים, בעיקר בקרב חולים עם אי ספיקת לב כרונית. אף על פי כן, קיימת מחלוקת בנוגע לבחירה בתרופה האופטימאלית לטיפול באי ספיקת לב, משום שלתרופות שונות סלקטיביות שונה לקולטנים אדרנרגים והשפעה שונה על מחזור הדם הפריפרי.
המחקר הנוכחי (systematic review and network meta-analysis) בדק את יעילותם של חסמי בטא שונים לטיפול באי ספיקת לב על מנת להבהיר האם תרופה אחת יעילה יותר או האם יתרונות הטיפול בתרופות הללו נובעים מ- class effect.
סקירת ספרות נערכה ונבדקו מחקרים אקראיים שהשוו beta-blockers עם beta-blockers אחרים, או עם טיפולים אחרים. 21 המחקרים שנבחרו התמקדו ב-atenolol, bisoprolol, bucindolol, carvedilol, metoprolol ו- nebivolol.
הניתוח מצא כי טיפול ב- beta-blockers יעיל למניעת תמותה, בהשוואה לפלסבו או לטיפול סטנדרטי לאחר 12 חודשים (odds ratio 0.69, 0.56 to 0.80). אף על פי כן, לא נמצאו הבדלים ברורים בין חסמי בטא שונים בנוגע לשיעורי התמותה, מוות לבבי פתאומי, מוות עקב ירידה ביכולת השאיבה, או הפסקת השימוש בתרופות. שיפור במקטע הפליטה של החדר השמאלי היה גם הוא דומה.
הידיעה הועברה ע”י מערכת PharmaLine