מרבית הילדים והמבוגרים ברחבי העולם צריכים לצרוך פחות נתרן ויותר אשלגן על מנת להפחית את הסיכון להיארעות מחלות קרדיווסקולאריות, כך עולה מזוג קווים מנחים חדשים שפרסם ה- WHO בשבוע שעבר.
ה- WHO ממליץ כי תצרוכת המזון היומית של מבוגרים צריכה לכלול פחות מ- 2 גרם של נתרן (5 גרם של מלח) ומעל ל- 3510 מ”ג של אשלגן. ילדים מעל לגיל שנתיים צריכים לצרוך כמויות קטנות יותר של נתרן ואשלגן, היות והדרישות האנרגטיות שלהם נמוכות יותר.
זו הפעם הראשונה שה- WHO ממליץ להגביל את צריכת הנתרן עבור ילדים והפעם הראשונה שה- WHO מפרסם המלצות בנוגע לצריכה של אשלגן.
הידיעה הועברה ע”י PharmaLine