מחקר עדכני, שפורסם בכתב העת האירופאי לתזונה קלינית, מעלה שאלות בנוגע להמלצותיו של ארגון הבריאות העולמי לשימוש בממתיקים ללא סוכר.
בהתבסס על סקירה סיסטמתית ומטה אנליזה, המחלקה לתזונה ובטיחות במזון של ארגון הבריאות העולמי פרסמה קווים מנחים לשימוש בממתיקים נטולי סוכר. הארגון מציין, כי השימוש בממתיקים המלאכותיים אינו מועיל לירידה במשקל, ואינו מפחית את הסיכון למחלות לא זיהומיות.
עורכי המחקר הנוכחי מוטרדים מכך שהארגון מתבסס על ממצאיהם של מחקרי תצפית, ולא על מחקרים אקראיים מסוג מקרה-ביקורת, וכמו כן החוקרים מבקרים את המטודולוגיות, ששימשו באותם מחקרי תצפית, ומדגישים את הסיכון הגבוה להטיות אפשריות, אשר היו עשויות להשפיע על תוצאות המחקרים.