מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "הפרעות תנועה", מסוג קוהורט פרוספקטיבי, אשר כלל כ-126 אלף נבדקים ממסד נתונים בריטי, בחן את הקשר האפשרי שבין דיאטה וההיארעות של תחלואה בפרקינסון.
הנבדקים סיפקו באמצעות שאלונים מידע סוציודמוגרפי, כמו גם מידע הנוגע לבריאותם ולסגנון החיים שלהם. צוות החוקרים אסף דגימות ביולוגיות, וערך מדידות פיסיות.
כמו כן, הוערכה תדירות הצריכה של כ-200 מזונות ו-30 משקאות שונים, וחושב ה-plant based diet index בהתבסס על דמיון קולינרי של 17 קבוצות מזון.
צריכת המזון חולקה לקטגוריות הבאות: בריא, תזונה צמחונית לא בריאה ומזונות מהחי.
לאורך כ-12 שנות המעקב תועדו 577 מקרים של פרקינסון, ונמצא באופן כללי, כי צריכת מזונות מהצומח הייתה קשורה עם סיכון מופחת לתחלואה בפרקינסון. נמצא כי צריכה גבוהה של ירקות, אגוזים ותה הפחיתה את הסיכון לפרקינסון.