מחקר חדש מעלה כי התעללות בילדים גוברת בזמן תעסוקה צבאית של אחד ההורים. ידוע כי במהלך תקופות של מלחמה, משפחות צבאיות מתמודדות עם לחצים עצומים. בארה”ב ליותר ממיליון משפחות צבאיות יש ילדים מתחת לגיל 18.
החוקרים השוו רמות של התעללות בילדים (הזנחה, ניצול פיזי, ניצול רגשי וניצול מיני) במהלך תקופות של שירות ושחרור משירות צבאי בקרב 1771 משפחות של חיילי צבא ארה”ב רשומים אשר שירתו באפגניסטן או עירק בין השנים 2001 ל-2004. החוקרים אספו דיווחים אודות 3334 מקרי התעללות בילדים בהם היו מעורבים 2968 ילדים ו-1858 הורים.
במחקר התברר כי יותר ממחצית מהתוקפים (54%) היו ממוצא לבן ולא היספני וכן כי ההתעללות התרחשה כמעט באופן שווה בשני המינים. כמו כן התברר כי אימהות אזרחיות היו אחראיות ל-83% ממקרי ההתעללויות במהלך תקופות שירות ואילו אבות אזרחים ל-6% מהמקרים. לעומת זאת בתקופות של שחרור משירות, אבות חיילים היו אחראים ל54% ממקרי ההתעללות ואמהות אזרחיות ל-35% מהמקרים בלבד. למרות שרק 28% ממקרי ההתעללות התרחשו בזמן שירות, רמת ההתעללות בילד הייתה גבוהה ב-42% לעומת הרמה בזמן שחרור, וכמות מקרי ההתעללות הבינוניים-קשים היה גבוה יותר. רמות התעללות בעיקר הזנחה ע”י אימהות אזרחיות גברו משמעותית במהלך שירות צבאי של האב, לעומת זאת רמות התעללות ע”י אבות אזרחיים גברו אך לא משמעותית במהלך שירות צבאי של האם. רמת ההתעללות הפיזית הייתה נמוכה במהלך שירות צבאי, אך המקרים היו קשים יותר. יש לציין כי התעללות מינית לא הייתה נפוצה ולא השתנתה בין תקופות של שירות ושחרור.
לדברי הכותבים, המחקר מזכיר כי קורבנות מלחמה כוללות את משפחות החיילים. המחקר לא בדק התעללויות בין בני-זוג והחוקרים לא ניסו לקשר בין הסיכונים להתעללות למשימות במהלך השירות הצבאי. עם זאת מהמחקר עולה כי רופאי ילדים צריכים להיות ערים ללחצים אצל הורים במשפחות צבאיות (בעיקר בזמן שירות), להפנות את הורים לסיוע נפשי ולחנך את הורים להתמודד עם לחץ.
הידיעה הועברה ע”י מערכת Pharmaline