מחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת "מדע המוח", בחן את תפקידו של ביתא קרוטן בשימור הביצועים הקוגניטיביים והבריאות המנטלית, לבד או בשילוב עם מרכיבי דיאטה אחרים.
קרטנואידים הינם נוגדי חמצון נפוצים ונוגדי דלקת, העשויים להשפיע באופן חיובי על הבריאות הקוגניטיבית. נכון להיום, לא קיימים קווים מנחים או המלצות בנוגע לצריכה של קרטנואידים למטרות אלו.
בסקירה הסופית נכללו 16 מחקרים, כאשר מרבית המחקרים האפידמיולוגיים ומחקרי מקרה הביקורת תמכו בכך שביתא קרוטן משפר את התפקוד הקוגניטיבי.
כמו כן נמצא כי שילוב של ביתא קרוטן עם מרכיבי תזונה אחרים, בעלי מאפיינים נוגדי חמצון, כגון אבץ, ויטמין C וויטמין E, הדגים השפעה מובהקת סטטיסטית על התפקוד הקוגניטיבי.