מחקר חדש, שנערך באוניברסיטת אסטון, מראה כי ילדים צעירים צורכים 79% יותר קלוריות, כאשר הם משועממים, וזאת בהשוואה לזמנים, בהם הם מצויים במצב רוח ניטרלי.
החוקרים מצאו כי ילדים שחשו משועממים צרכו 95 קילו קלוריות, כאשר הם היו שבעים, וזאת בהשוואה לילדים, שנמצאו במצב רוח ניטרלי, אשר צרכו 59 קילו קלוריות בלבד.
הרגלי האכילה של הילדים מעוצבים על ידי הגנטיקה, המזג ומגוון גורמים אחרים, כולל הרגלי האכילה אליהם הם נחשפים. לעיתים, כאשר ילדים חווים רגשות שליליים, כגון שעמום או עצב, המבוגרים ייעזרו במזונות, על מנת להרגיע אותם.
התנהגות זו, המכונה "אכילה רגשית", מעלה את הסבירות כי ילדים יצרכו מזון רב יותר, כאשר הם במצב רוח רע.