מחקר חדש, שפורסם בכתב העת לתזונה, בחן את הקשר שבין צריכת אבוקדו והסיכון לסוכרת.
מספר בדיקות מטבוליות שימשו על מנת לבחון את ההשפעה של צריכת אבוקדו הרגלית על רמות הסוכר בצום ועל רמות האינסולין.
המחקר כלל כ-6800 נבדקים בגילאים 45-84, מ-6 אתרים שונים בארה"ב.
נמצא קשר מתון בין דיווח עצמי על צריכת אבוקדו ובין רמות האינסולין בצום. אף על פי כן, הקשר איבד את מובהקותו הסטטיסטית לאחר תיקנון ל-BMI.
שלושה מאפיינים מטבוליים העידו על קשר חזק ומובהק עם ירידה ברמות הגלוקוז בצום והאינסולין, וכמו כן נמצא קשר משמעותי ומובהק סטטיסטית בין צריכת אבוקדו ובין הפחתה בסיכון לסוכרת מסוג 2, וזאת אף לאחר תיקנון למשתנים סוציו-דמוגרפיים, סגנון חיים כולל עישון וצריכת אלכוהול ומדדים להשמנה, כולל BMI.