מחקר חדש, שפורסם בכתב העת "חומרי תזונה, בחן את המידע הקיים בנוגע ליחסי הגומלין שבין המיקרוביום במעי ומחלת האלצהיימר.
המיקרוביוטה במעי עשויה להשפיע על ההתפתחות וההתקדמות של הפרעות נוירודגנרטיביות, כגון אלצהיימר, כאשר מערכת העצבים המרכזית מבצעת רגולציה לחדירות, להפרשה, לתנועתיות ולחיסוניות של מערכת העיכול.
הפרעות בתקשורת בין שתי המערכות עשויות להשפיע על יכולתה של מערכת החיסון להיאבק בזיהומים ולהבטיח את בריאות מערכת העצבים המרכזית.
דיסביוזה של המעי מעודדת את ההתקדמות של מחלת האלצהיימר, בכך שהיא מאיצה את יצירתם של צברים עמילואידים ודלקות נוירולוגיות.
מיקרוביוטה בריאה של המעי מסייעת לייצר מונואמינים, חומצות שומן קצרות שרשרת, סרוטונין ודופאמין, המסייעים לקוגניציה ולזיכרון.