החוקרים מאוניברסיטת סאול ערכו מטה אנליזה, על מנת לבחון את היתרונות והחסרונות של צריכת אצות ים חומות לצורך הטיפול במחלת הסוכרת.
נאספו ונותחו 23 פרסומים קודמים, ונמצא כי אצות ים חומות הינן תוסף דיאטטי יעיל, הן להפחתת הסיכון לסוכרת מסוג 2 והן לצורך ההפחתה והרגולציה של רמות הגלוקוז בדם בקרב החולים בסוכרת מסוג 2.
מדדים שונים, כגון רמות ההמוגלובין המסוכרר, רמות הגלוקוז לאחר הארוחה ורמות הגלוקוז בצום, השתפרו כולם באופן מובהק סטטיסטית בקרב הקבוצות שצרכו אצות ים חומות, זאת בהשוואה לקבוצות הביקורת, שלא צרכו את אותו מרכיב בדיאטה.
הממצאים הנוכחיים מדגישים כי אצות ים חומות מהוות אלטרנטיבה טבעית, בטוחה ולא יקרה לטיפולים הקליניים המקובלים בסוכרת מסוג 2.