ארוחת בוקר ארוזה, מאוזנת מבחינה קלורית, משפרת את הבריאות הקרדיומטבולית ומפחיתה את הסיכון למחלות לב וכליות בקרב האוכלוסייה המבוגרת.
במסגרת המחקר, שפורסם בכתב העת לתזונה, בריאות והזדקנות, בחנו החוקרים את השפעת איכות הדיאטה וצריכת האנרגיה בארוחת הבוקר, על הבריאות הקרדיומטבולית בקרב נבדקים מבוגרים. החוקרים מצאו כי הן ארוחת בוקר עשירה וענייה באנרגיה, כמו גם ארוחת בוקר באיכות נמוכה העלו את רמות הטריגליצרידים ושומן הגוף, פגעו בתפקוד הכליות והפחיתו את רמות הכולסטרול הטוב.
המחקר כלל 383 מבוגרים עם עודף משקל או השמנה, סינדרום מטבולי וגורמי סיכון קרדיווסקולאריים, וכאמור, נמצא כי ארוחת בוקר לא מאוזנת הייתה קשורה עם השמנה. כמו כן מצאו החוקרים כי נבדקים שצרכו 20-30% מסך הקלוריות היומיות שלהם בארוחת הבוקר הדגימו שיפור בפרופיל השומנים.