כ-30% מהתינוקות נולדים עם פגמים באוזן החיצונית (אפרכסת), אותם לא ניתן לגלות בסקירת מערכות, כאשר בחלק מהמקרים הבעיה יכולה להסתדר מעצמה.
עבור אלו שלא נכללים בקטגוריה הזו, ישנו חלון הזדמנויות קטן מאוד של מספר שבועות אחרי הלידה, במהלכם ניתן לבצע טיפול ללא ניתוח, עם אחוזי הצלחה גבוהים מאוד, העומדים על 95%.
פרופ' אסף זלצר, מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית והשירות לרפואה אסתטית ברמב"ם וסימה בן שטרית, מתאמת המרפאה לעיצוב אוזניים בתינוקות, מסבירים על ההליך שמתבצע ללא כל התערבות כירורגית וללא ניתוח.
"ישנם מצבים בהם התינוקות נולדים עם עיוות או דפורמציה של האוזן החיצונית, כתוצאה ממנח לא טוב ברחם, מהתפתחות לא תקינה של האפרכסת או ממום גנטי", מסבירה סימה בן שטרית, מתאמת המרפאה לעיצוב אוזניים בתינוקות הפועלת תחת השירות לרפואה אסתטית ברמב"ם, "עבור התינוקות הללו אנו מפעילים שירות מיוחד לעיצוב אוזניים, בעוללים שרק עתה נולדו. מדובר בהליך המתבצע בעזרת תבנית המעוצבת בהתאם לפגם והדבקה להשלמת העיצוב, ללא כל התערבות כירורגית וללא ניתוח".
"בשבועות הראשונים של החיים, עד גיל עשרה שבועות בערך, סחוסי האוזניים גמישים וניתנים לעיצוב על ידי תבניות חיצוניות המודבקות לאוזניים", אומר פרופ' אסף זלצר, מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית והשירות לרפואה אסתטית ברמב"ם, "אנו רואים את הגמישות הזו אצל ילודים עקב רמת אסטרוגנים גבוהה בדם שמאפיינת את השבועות שלאחר הלידה. אולם, לאחר כחודשיים מזמן הלידה, רמת האסטרוגנים חוזרת למצבה הנורמלי ואיתה גם נעלמת גמישות הסחוסים. לאחר פרק הזמן הזה, הדרך היחידה לתקן עיוותים בסחוסי האוזניים מתאפשרת באמצעות ניתוח בלבד, החל מגיל שש".
מערכת פארמה ליין